З’явилося вражаюче відео січневої повені на Закарпатті з висоти пташиного польоту (ФОТО, ВІДЕО)

2022-01-05-181628
2022-01-05-181628



На Закарпатті річки Іршавка та Боржава вийшли з берегів. Затоплені сотні гектарів сільгоспугідь і парників. 

Як повідомляє Варта1 з посиланням на «Перший Кабельний», щонайменше на трьох відрізках дорога в межах Великих Ком’ят на Шаланки заблокована — води на полотні до півметра, і транспорт до обіду середи не курсував. Існує загроза затоплення й автодороги державного значення Н-09 у межах Вільхівки. На місцях працюють насосні станції, які відкачують воду.

Як повідомляє ДСНС, ліквідація наслідків підтоплень на території Закарпатської області триває. Рятувальники відкачають воду з підвальних приміщень та дворогосподарств.

Продовжуються роботи з відкачки води із 5 підвальних приміщень, зокрема Воловецької селищної ради та чотирьох житлових будинків у м. Рахів, с. Бистриця на Мукачівщині, смт Міжгір’я й с. Синевир Хустського району. Крім цього, у Рахові підтоплено три трансформаторні підстанції — на вул. Миру, вул. Вербник та вул. Т. Ромжі.

Також внаслідок підняття ґрунтових вод було підтоплено дорогу місцевого значення в с. В. Ком’яти-Шаланки Берегівського району протяжністю 100 м та висотою до 20 см. Аналогічна ситуація виникла на автошляху в с. Тячівські лази Тячівського району — протяжність підтопленої ділянки становить 300 м, її глибина від 25 до 40 см. Для розчищення місцевих потічків залучено 1 екскаватор місцевої громади.

У зоні житлових будинків в Тячівському районі сталися зсуви, а саме:


  • в с.Німецька Мокра, вул. Марії Терезії, через перезволоження відбувся зсув ґрунту на будинок. О 16:30 наслідки зсуву ліквідовано органами місцевого самоврядування.

  • в с. Тарасівка, вул. Шевченка, через перезволоження відбувся зсув ґрунту до будинку. Роботи з ліквідації тривають.


Проїзд по автомобільних шляхах області:

  • 5 січня о 10:30 внаслідок підняття ґрунтових вод було підтоплено дорогу місцевого значення В. Комяти-Шаланки, Берегівського району, протяжністю 100 м та висотою до 20 см.

  • 5 січня о 09:20 внаслідок підняття ґрунтових вод було підтоплено дорогу місцевого значення в с. Тячівські лази, Тячівського району протяжністю 300 м, висотою 25 см та місцями висотою до 40 см. Для розчищення місцевих потічків залучено 1 екскаватор місцевої громади. Проїзд забезпечений, вода сходить самопливом.


Внаслідок інтенсивних дощів та підвищення рівня води, стався вихід річки Боржава на заплаву в с. Вільхівка, Зарічанської ТГ, Хустського району. Внаслідок чого підтоплено 55 гектарів сільськогосподарських угідь с. Вільхівка.






varta1.com.ua: Новини