З’явились нові подробиці жорстокого вбивства київського музиканта (фото)

majbgepntb4avp95v2oefix1mbgx7ipozb3tairb-600x338
majbgepntb4avp95v2oefix1mbgx7ipozb3tairb-600x338


Столичного музиканта, якого нещодавно розшукували у соцмережах, 65-річного Олександра Дерев’янка, знайшли мертвим.


У вбивстві музиканта підозрюють двох чоловіків, яких вже затримали, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури. Одразу декілька ЗМІ, з посиланням на свої джерела, повідомили, що йдеться саме про Дерев’янка, пише «ВВС Україна».



Про розкриття злочину прокуратура повідомила у суботу.

За версією слідства, молодики, віком 31 та 35 років, здійснили вбивство, щоб «заволодіти майном самотнього киянина».

А саме — грішми, двома квартирами в центрі Києва та іншими матеріальними цінностями. Зокрема, документи на квартири хотіли переоформити, щоб потім нерухомість продати, йдеться в повідомленні.


22 листопада чоловіки начебто проникли у квартиру потерпілого по вулиці І. Мазепи, де він зазвичай давав уроки музики, нанесли йому тілесні ушкодження, а потім задушили.



«З метою приховування слідів злочину, обмотали тіло вбитого чоловіка поліетиленовими пакетами, ковдрою, картоном та іншими речами та вивезли до одного з гаражних кооперативів у Київській області. Там, у підвальному приміщенні, нападники мали намір сховати тіло, заливши бетоном», — повідомляє прокуратура.

«Київ Оперативний» вдалося дізнатися ім’я осіб, які здійснили вбивство музиканта:1. Денис Мамедов. 35 років. Працював тренером у спортклубі «Спортлайф». Саме він на фото.
2. Юрій Туманський. 31 рік. Наразі відомо, що вбивши музиканта, особи сховали тіло загиблого в гаражному кооперативі у місті Бориспіль, де завчасно орендували гараж. Там вони хотіли забетонувати його у підлогу, але не встигли.Для здійснення цього плану Мамедов вигадав, що хоче навчитися грати на гітарі й для цього йому необхідно було взяти уроки у Дерев’янка.Так він втерся у довірливі відносини до музиканта і проник до його житла, де і сталося вбивство. Все це робилися для того, щоб заволодіти двома квартирами померлого.

Цим двом, як міру запобіжного заходу, суд назначив безальтернативне тримання під вартою.

Також був і третій спільник злочинців, це ще один 31-річний киянин, який допомагав двом спільникам у прихованні тяжкого злочину з метою заволодіння майном. Окрім того, зловмисник викрав із квартири потерпілого музичні інструменти. Сьогодні суд обиратиме йому запобіжний захід.

Нагадаємо, чоловік зник ще в листопаді. «Безвісти зник наш друг — талановитий музикант та аранжувальник Олександр Дерев’янко. Ми маємо підстави вважати, що його життя в небезпеці. Його не бачили вже майже 10 днів. Понад тиждень обидва його телефони поза зоною. До цього він щодня був на зв’язку», — повідомляв «Київ Оперативний».


Востаннє Олександра бачили в неділю, 29 листопада, близько 14:20 год., у лікарні № 15 Подільського району за адресою Кирилівська, 107. Туди його доставила швидка з розбитою губою та підозрою на черепно-мозкову травму. За словами лікарів, він був у стані алкогольного сп’яніння.


З лікарні чоловіка відпустили і він пішов в невідомому напряму. Додому не повернувся.


І це перша дивна обставина — всі, хто знає Олександра, підтвердять — він майже не вживає алкоголь. Як з’ясувалося потім, про його зникнення ще 27 листопада заявили учні, яких він навчав музики.


Тоді поліція відкрила квартиру — офіцери знайшли записку, встромлену у двері «Уехал в командировку. Звоните!».


"Це друга дивна обставина. Олександр вже понад 10 років працює вдома. Яке відрядження у фрілансера? Плюс він уважно ставиться до свого здоров’я і точно не став би зайвий раз подорожувати у розпал епідемії.


Що б це не було, — злочин, чи ментальний розлад, — якщо будемо діяти швидко, можемо врятувати життя людини!" — додали у дописі.

varta1.com.ua: Новини