За 100 гривень в день: чоловік експлуатував 11-річну дитину, щоб полегшити собі життя (ФОТО)

3
3

Чоловік обвинувачується у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 150 Кримінального кодексу України.

Подія сталася в одному з сіл Окнянського району. Місцевий підприємець домовився з 44-річним підозрюваним, що за 1200 гривень той виконає на свинофермі низку чорнових фізичних робіт, інформує відділення поліції в Одеській області.

Полегшити собі життя та пришвидшити виконання завдання різноробочий вирішив незаконним шляхом: без відома батьків, він найняв до себе в помічники 11-річного хлопчика, якому пообіцяв платити за кожний день роботи по 100 гривень. Не зважаючи на невідповідність фізичного розвитку дитини, правопорушник залучив підлітка до перенесення важкого каміння з одного приміщення комплексу до іншого. Пропрацювавши в таких умовах два дні, малолітній обіцяних коштів так і не отримав. 

За даним фактом слідчі Окнянського відділення поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 150 (експлуатація дітей) Кримінального кодексу України. Зараз, матеріали справи направлені до суду, який і вирішить подальшу долю чоловіка. Відповідно до законодавства, подібні дії караються арештом на термін до шести місяців або обмеженням волі на термін до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років.



 

varta1.com.ua: Новини