За 8 000 Євро: мешканець Вінниччини на Львівщині організував незаконний перетин держкордону для чоловіків

Його судитимуть

Правоохоронці Львівщини повідомили про підозру 43-річному мешканцю Вінниччини. Чоловікові інкримінують організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Відтак, за даними слідства, підозрюваний під час дії воєнного стану організував схему незаконного перетину держкордону військовозобов’язаним до Угорщини.

«При зустрічі з «клієнтом» фігурант повідомив деталі переправлення та дав настанови. Зокрема, що чоловік має доїхати до м. Хуст (Закарпатська область), де його зустрінуть інші особи, які мали забезпечити проведення «клієнта» поза пунктами пропуску. Перетнувши незаконно кордон він повинен повідомити поліцію чи прикордонну службу Угорщини, що той біженець. А відтак, після цього чоловіка не депортують», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Вартість послуги становила 8 000 Євро.

«Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України під час отримання заявлених коштів. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - додали в прокуратурі.

Слідчі дії тривають.

Встановлюються всі причетні до вчинення злочину особи.

Додамо, що в Україні під час воєнного стану діє заборона виїзду військовозобов'язаних чоловіків. 

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена