За два тижні Україна ліквідувала понад 80 російських офіцерів

Серед них 10 полковників

Із 4940 встановлених російських військових, які загинули в Україні, 852 особи є офіцерами. Про це пише «BBC».

За останні два тижні загинуло ще понад 80 офіцерів, серед них 10 полковників.

В останні три місяці частка офіцерів серед загальної кількості загиблих військових поступово знижувалася з 20 % (у березні та квітні) до 17 % у червні та липні.

Наразі знову намітилася тенденція зростання втрат серед командної ланки російської армії.

Це може бути пов’язане з тим, що в Україну надійшли високоточні артилерійські системи, включно з американськими реактивними системами залпового вогню «HIMARS». Завдяки такій зброї, Київ може завдавати більш точних ударів по командних пунктах, блок-постах і тилових позиціях угрупування російської армії.

Серед загиблих офіцерів вирізняються військові льотчики. Підготовка одного льотчика-снайпера може зайняти від 15 до 17 років і коштує 12–14 мільйонів доларів.

До кінця липня росія втратила щонайменше 50 військових льотчиків (включаючи штурманів та бортмеханіків). З них 80 % — це втрати екіпажів бойових літаків.

Щонайменше п’ятеро загиблих пілотів — люди віком понад 50 років. Відомо, що деякі з них мали вийти у відставку декілька років тому.

Участь цих льотчиків у бойових вильотах може бути свідченням нестачі молодого покоління кваліфікованих та мотивованих пілотів.

За оцінкою британської розвідки, впродовж багатьох років програма підготовки військових льотчиків у росії йшла за суворим і заздалегідь затвердженим сценарієм з метою справити враження на високопосадовців.

Така система пригнічувала ініціативу і не давала ухвалювати самостійних рішень, зазначають розвідники. У результаті це могло перешкодити розвитку бойових навичок молодих екіпажів російської військової авіації.

Нагадаємо, українська розвідка повідомила, скільки ракет використала росія.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт