«За нас сьогодні воюють українці. І їм потрібна допомога»: польський бізнесмен відправив у Харків поїзд із 500 тонн гуманітарного вантажу

Поїзд отримав назву «Конвой польських сердець»

Фото: Rafał Brzoska

Півтисячі тонн гуманітарної допомоги у 34 вагонах відправили з Польщі до Харкова цими днями. Це найбільший гуманітарний вантаж, відправлений не державою, а приватними особами.

Про це інформує «Forbes.pl».

Гуманітарну допомогу Харкову відправили подружжя Рафал Бжоска та Омена Менса.

Бжоска є головою поштової компанії «InPost», а Менса — відомою у Польщі телеведучою.

Підготовка і відправка гуманітарної допомоги відбувалась у повній таємності і розповіли про нього тільки зараз.

У 34 контейнерах в Україну відправили борошно, цукор, макарони, консерви, рис, різні каші, молоко, ліки, спальні мішки та ковдри і багато іншого.

«На нашого сусіда, Україну, відбувся брутальний напад. А польське суспільство та польський бізнес проходять іспит на людяність так, що можуть цим пишатися. Сьогодні я звертаюся до наших братів, підприємців та бізнесу по всьому світу — не дивіться байдуже, допоможіть захистити слабших, нехай це буде не просто поривом перших тижнів! Не дивіться на «Excel», просто дивіться в майбутнє. За нас сьогодні воюють українці. І їм потрібна допомога. Ця війна може бути тут за мить. У нас складна історія в Польщі, але ми чудово знаємо, що є дієвим у боротьбі зі злом: дієвим є солідарність», — сказав Рафал Бжоска.

Він також процитував відомі слова Вінстона Черчілля, який свого часу висловився про свого попередника Невіла Чемберлена, політика якого призвела до непідготовленості й поразок Британії на першому етапі війни: «Вас поставили перед вибором між війною та ганьбою. Ви обрали ганьбу і ви отримаєте війну».

Поїзд, який отримав назву «Конвой польських сердець» виїхав з Польщі у четвер, 21 квітня.

Перший «Конвой польських сердець» із п’яти вантажівок доставили дитячій лікарні у Рівне минулого тижня.

Лікарня отримала 100 тонн вантажу, серед якого ліки, підгузки, продукти харчування, а також автомобіль швидкої допомоги.

Зазначимо, що Рафал Бжоска від початку вторгнення росії в Україну, підтримує українській народ. Рафал неодноразова у «Twitter» закликав як польських підприємців, так й іноземних колег підтримати Україну.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також