За Україну віддав життя чемпіон світу з пауерліфтингу Олександр Білоконь (ФОТО)

Вічна пам'ять

Фото зі сторінки "Білоцерківська Організація Спорту "БОС"

Відомий український спортсмен, паверліфтер і стронгмен Олександр Білоконь загинув на війні проти російських окупантів. Про це повідомила Білоцерківська Організація Спорту «БОС» на своїй сторінці у Facebook.

«І знову страшна втрата для спортивної родини Білоцерківської міської територіальної громади – загинув Захисник України – стронгмен, Майстер спорту, Рекордсмен Книги рекордів України, Олександр Білоконь», – йдеться в дописі.

Загиблий воїн був мобілізований у березні 2023 року. Йому назавжди залишиться 32 роки.

Білоконь ставав чемпіоном світу та Європи з паверліфтингу, бронзовим призером Кубка України та національного чемпіонату з Богатирських ігор. Мав звання майстра спорту.

Олександр був одним із найсильніших людей України. 2017 року він в Одесі встановив національний рекорд з переміщення людиною тягача з причепом, заповненого людьми.

Тоді спортсмену вдалося зрушити з місця та протягнути на 47 сантиметрів вагу в 15,7 тонни, з яких 13,3 тонни становила вага вантажівки, а решта – люди.

Читайте також: Україна втратила 22-річного сержанта Павла Шевчука, мужні дії якого відзначав президент (ФОТО)

Раніше повідомлялося, що на війні з російськими окупантами загинув переможець Універсіади та віцечемпіон України з хокею Денис Пашинський.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена