За вихідні у Львові виявлено майже 50 п’яних водіїв

Усі вони отримали протоколи

Впродовж 11 та 12 червня, на вихідних львівські патрульні виявили 46 водія, які сіли за кермо у нетверезому стані. Про це повідомляє Патрульна поліція Львівської області.

Водії отримали від поліцейських протоколи за ст. 130 (керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП.

Покарання за ст. 130 КУпАП:

  • Частина 1 статті 130 КУпАП — штраф 17 000 грн. та позбавлення прав строком на 1 рік.
  • Частина 2 статті 130 КУпАП — штраф 34 000 грн. та позбавлення прав строком на 3 роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на термін 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на термін 3 роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого (за повторне порушення впродовж року).
  • Частина 3 статті 130 КУпАП — штраф 51 000 грн. та позбавлення прав терміном на 10 років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника, або адміністративний арешт на термін 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на термін десять років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника (якщо особа двічі протягом року притягувалась до відповідальності).
  • Частина 4 ст. 130 КУПАП — штраф 34 000 грн. або адміністративний арешт на термін п’ятнадцять діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на термін три роки.

Нагадаємо, у Львові п’яний водій вкотре скоїв ДТП і втік.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також