За війну в Україні тепер відповідає російський генерал, який воював у Сирії

Рф змінила командування

Росія реорганізувала командування своїми операціями в Україні, при цьому генерал, який зараз відповідальний за війну, має великий досвід роботи в Сирії. Про це пише «BBC».

«Була справді погана координація між цими різними командуваннями», — сказав чиновник.

Операціями, спрямованими на кращу координацію, зараз керує командувач Південного військового округу — генерал Олександр Дворніков.

«Цей командир має великий досвід російських операцій у Сирії. Тож ми очікуємо покращення загального командування та управління», — сказав чиновник.

З точки зору термінів, західні чиновники вважали, що політичні імперативи можуть мати перевагу над військовими пріоритетами в Росії, яка просувається вперед, щоб досягти певного успіху перед 9 травня, коли країна відзначатиме перемогу у Другій світовій війні. Західні чиновники заявили, що бачать поетапне відправлення нових сил на Донбас, а не зупинку, щоб дозволити силам належним чином перегрупуватися.

«Існує напруженість між військовою логікою правильного настроювання збройних сил для активізації російської операції на Донбасі, потенційного використання більш відповідної тактики та отримання деяких уроків із катастрофічних операцій, які в основному поки що, проти політичного імперативу фактично продовжити з операцією і швидко рухатися», — сказав чиновник.

Вважається, що Росія має трохи менше 100 батальйонних тактичних груп, доступних для операцій, після того, як вони були відновлені після поточних дій. Це була б «значна» російська сила, але чиновник сказав, що російська тактика означала, що навіть з кількісною перевагою їх стримувала менша кількість українських підрозділів, які діяли набагато розумніше.

«Якщо Росія не зможе змінити свою тактику і не буде набагато ефективнішою у використанні всіх інструментів на свою користь, якщо їй це не вдасться зробити, тоді дуже важко побачити, як вони досягнуть успіху навіть у цих обмежених цілях, які вони скинули з самих себе, і, звичайно, не в тому темпі, на який, на мою думку, вони сподівалися", — сказав чиновник.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також