У Києві підліток «через зачіску» побив ветерана війни: хлопцю загрожує до 5 років тюрми (ФОТО)

Ще двоє юнаків стояли поруч і «страхували»

Фото: колишній військовослужбовець 32-ї окремої механізованої бригади Олександр

У Києві побили ветерана бойових дій, колишнього військовослужбовця 32-ї окремої механізованої бригади Олександра. Нападником виявився підліток, якого супроводжували двоє повнолітніх хлопців. Нападника нара затриманоПро це повідомила поліція Києва.

«Вчора, 21 червня, близько 23:40 до поліції Києва надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що на вулиці у Дарницькому районі його побив невідомий. На місце події прибула слідчо-оперативна група територіального підрозділу та екіпаж патрульної поліції», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці з'ясували, що бійка відбулась між ветераном війни та 17-річним хлопцем, якого супроводжували ще двоє повнолітніх друзів та були свідками сутички.

Водночас сестра Олександра розповіла у своєму Instagram, що чоловік вигулював собаку і вже повертався додому, коли до нього підійшли троє юнаків. Один із них «почав предʼявляти за зачіску».

«Через декілька миттєвостей Олександр отримав удар, був дезорієнтований та не міг чинити опір. Била одна людина, дві інші стояли та страхували на випадок, якщо цей не впорається», - сказала дівчина.

За її словами, на місце події приїхала поліція та забрала усіх до відділку, але після того, як взяла покази, відпустила нападників. 

«З початку повномасштабного вторгнення, вся чоловіча частина сімʼї Олександра (батько, брат, дядько та він сам) записалися добровольцями. Дядько загинув, брат зниклий безвісти. Сам він був у серйозних боях, має УБД (учасника бойових дій), державні нагороди. Після звільнення, продовжив свою діяльність як волонтер та на роботі, повʼязаній з допомогою нашій армії», - наголосила сестра потерпілого.

Читайте також: у поліції Києва пояснили присутність свого співробітника під час сутички між охороною Тищенка та військовим

Дівчина додала, що вимагає відкритого та справедливого розслідування цієї справи та покарання злочинців згідно із законом. 

Згодом у поліції Києва 23 червня повідомили, що 17-річному молодику вручено підозру.

«Дії правопорушника кваліфіковані за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Санкція статті передбачає до п’яти років обмеження волі», - йдеться у повідомленні.

До управління поліції правоохоронці викликали батьків неповнолітнього, у присутності яких проводили подальші процесуальні дії.

Фото: поліція Києва

Наразі слідчі за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури оголосили молодику про підозру у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України. Згідно із санкцією статті правопорушнику загрожує до п’яти років обмеження волі.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк