За запитом Росії, Інтерпол у Польщі затримав 19 українців, — МЗС

thumbnail-tw-20190321214253-2755
thumbnail-tw-20190321214253-2755

Польща, за запитами Росії в Інтерпол, затримала дев’ятнадцятьох громадян України. Про це повідомляє портал liga.net, із посиланням на Міністерство закордонних справ України.

Тим не менше, в  українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що вдалося запобігти видачі Росії двох українців.

«На території Республіки Польща затримали 19 громадян України, за запитами РФ в Інтерпол», — йдеться у відповіді МЗС України.

«Завдяки активній роботі посольства і Генерального консульства України в Любліні вдалося запобігти видачі російській стороні двох громадян України», — повідомили в міністерстві.

Однак, з відповіді незрозуміло, чи входять вони до числа 19 затриманих, чи спочатку затримана була 21 людина. Також в міністерстві не уточнили, чи були видані Росії інші затримані, чи вони продовжують поки перебувати в Польщі.

Нагадаємо, 9 листопада у Польщі за запитом Російської Федерації затримали співробітника Секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, ветерана АТО, заступника голови УНА-УНСО Ігоря Мазура.

varta1.com.ua: Новини