Забавляєш росіян - плати Україні!

5803a4b-gastroli-kontserty-rosia
5803a4b-gastroli-kontserty-rosia

20% від концертів - так українських виконавців каратимуть за виступи в РФ. Крім цього, прізвища вітчизняних гастролерів у Росії вноситимуть до спеціального реєстру й запускатимуть відповідне оголошення на телебаченні чи в ефірі радіо. 

Загалом українські артисти різко скоротили свої виступи на сцені країни-агресора. Про їх причини розповів Апострофу віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко.

– Законопроект простий – він встановлює, що ті, хто гастролюють на території держави-агресора, повідомляють про участь у всіх видовищних заходах, які планують у Російській Федерації, Службу безпеки України. Вона звертається до органу, який веде спеціальний реєстр осіб, які гастролюють на території держави-агресора, – пояснив він.
На підставі цього реєстру потім телебачення титрує виступ чи відеокліп такого виконавця написом, що цей артист гастролює на території держави-агресора. На радіо це відбуватиметься шляхом голосового повідомлення диктора.

Також все це титрується у рекламних оголошеннях та афішах щодо концертів, які відбуваються за участю цього виконавця в Україні.

– Плюс я запропонував запровадити гастрольний збір 20%, який буде стягуватися з кожного заходу, в якому беруть участь виконавець або виконавці, занесені до реєстру осіб, які гастролюють на території держави-агресора. І цільовим чином ці кошти мають йти на підтримку обороноздатності та національної безпеки України.

У зв’язку з цим вносяться зміни також до Податкового та Бюджетного кодексів, – додав Кириленко.
Віце-прем’єр-міністр також наголосив, що з початком серйозних розмов про внесення цього законопроекту, кількість українських зірок, які гастролюють на території Росії, різко зменшилася.

Нагадаємо, законопроект про гастролі українських зірок у Росії зареєстрували у Верховній Раді на початку березня.

varta1.com.ua: Новини