Забули про COVID? Даремно! У Шанхаї ввели найбільший локдаун через спалах Омікрону

Підприємства закриваються, громадський транспорт зупиняється

Фото: ERA/UPG

У Шанхаї оголошено найбільший за два роки локдаун через COVID-19. Мешканці міста мають залишатися вдома. Підприємства закриваються. Громадський транспорт зупиняється.

Як повідомляє «korrespondent», у китайському місті Шанхай із населенням понад 26 млн осіб оголошено локдаун через спалах COVID-штаму Омікрон. Обмеження у мегаполісі набули чинності з понеділка, 28 березня. 

Карантин вводиться у два етапи. Спочатку з 28 березня по 1 квітня закривають економічний район Шанхаю Пудун та прилеглі райони. А з 1 по 5 квітня на локдаун піде центральна частина міста на захід від річки Хуанпу.

Під час карантину мешканці мають залишатися вдома. Офіси та підприємства, діяльність яких не є життєво необхідною, закриваються. Громадський транспорт зупиняє свою роботу.

Продукти харчування та предмети першої необхідності слід купувати онлайн. Покупки доставлятимуться за умови безконтактної доставки.

Зазначається, що в неділю, 27 березня, у Шанхаї у 3,5 тисячі тих, хто здав тест, виявлено коронавірус.

Як повідомляє РБК-Україна, Кабінет міністрів вніс зміни до постанови про встановлення карантину через COVID-19 від 9 грудня 2020 року № 1236. Під час дії воєнного стану «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки в областях встановлюватися не буде.

Про це йдеться у постанові від 26 березня 2022 р. № 372.

Крім того, під час воєнного стану не діє положення відсторонення від роботи працівників та державних службовців, для яких встановлена обов’язковість профілактичних щеплень проти COVID-19.

Кабмін також постановив на період воєнного стану:

  • фізичним особам і суб’єктам господарювання рекомендувати дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19;
  • фізичним особам рекомендувати забезпечити отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях;
  • закладам охорони здоровʼя забезпечити готовність до реагування на спалахи COVID-19 в умовах воєнного стану.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також