Загальна мобілізація у РФ: так звані «добровольчі батальйони» можуть розвернути зброю проти Путіна — Самусь

Примусова мобілізація може призвести до відкритої непокори та бунтів і пришвидшити крах нинішньої кремлівської влади

Фото: інформативне

Набір “добровольців” у національних республіках РФ для участі у російському вторгненні в Україну може закінчитися несподівано для Кремля.

Загальна мобілізація у РФ та формування “добровольчих батальйонів” у національних республіках може призвести до відкритої непокори та бунтів і пришвидшити крах нинішньої кремлівської влади.

Про це у інтерв’ю для «ТСН» розповів заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.

За його словами, в умовах, коли внаслідок надходження до Сил оборони України нового озброєння на фронтах будуть гинути уже сотні тисяч окупантів, мобілізація в РФ означатиме пришвидшення колапсу нинішньої влади росії. 

“Коли ж будуть просто хапати і відправляти людей на фронт, то якби там не задурювали голову пропагандою, почнуться спочатку пасивні  протести — ігнорування. А в деяких місцях можуть вилазити і активні протести, у тому числі в етнічних, національних республіках”, — зауважив Михайло Самусь.

Експерт вважає, що формування “добровольчих батальйонів” у національних республіках РФ для участі у російському вторгненні в Україну може закінчитися несподівано для Кремля.

“Ці батальйони можуть розвернути зброю. Можуть заявити, що нас використовують як гарматне м’ясо”, — підкреслив експерт.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також