Загарбники навмисно не випускають цивільних з «Азовсталі» — Верещук

Гуманітарний коридор для евакуації цивільних — дітей, жінок і літніх людей — окупанти відкривати не хочуть

Російські загарбники спеціально не випускають цивільних, які знаходяться на території заводу «Азовсталь» в Маріуполі. Таким способом ворог створює додатковий тиск на захисників міста з метою змусити їх здатися.

Про це повідомила віце-прем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в «Telegram»-каналі.

Зараз на території заводу в Маріуполі знаходиться близько тисячі цивільних. Росіяни відкрили коридор для здачі в полон українських військових. Але як зазначила Верещук, він Україні не потрібен, так як захисники міста не збираються складати зброю.

Гуманітарний коридор для евакуації цивільних — дітей, жінок і літніх людей — рашисти відкривати не хочуть. Вони цинічно прикидаються, що не розуміють різницю між двома варіантами коридорів. Це робиться навмисно з метою створити додатковий тиск на українських військових. Тим часом більшість офіційних російських спікерів продовжують брехати про нібито відкритий коридор, яким не хочуть скористатися мирні громадяни.

«Нам важливо, щоб міжнародні ЗМІ чітко розуміли правду: росіяни бояться штурмувати «Азовсталь», але при цьому вони свідомо і цинічно не випускають з «Азовсталі» цивільних, намагаючись таким чином додатково тиснути на наших військових», — підкреслила Верещук.

Міністр в черговий раз закликала світових лідерів допомогти з організацією гуманітарного коридору з «Азовсталі».

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також