Загинуло шестеро людей: у Житомирі ворог здійснив авіаобстріли населених пунктів

Обстріляли дороги, лікарні, житлові будинки

Упродовж доби 9 березня, на території області практично безперервно лунали сигнали повітряної тривоги. Так, у результаті авіаобстрілів до десятка населених пунктів області зазнали втрат, у тому числі людських. Наразі, поліцейські документують обставини воєнних злочинів російського агресора, повідомляє пресслужба Національної поліції України. 

«У місті Житомирі, після 19 години, у результаті падіння ракети, було зруйновано приватний будинок, пошкоджено розташовану поруч АЗС, котельню і теплотрасу та вибиті шибки у двох лікарнях міста. Двоє житомирян травмовані», — йдеться у повідомленні

Також, після півночі, уже 10 березня, попадання ракети на дорогу у селі Старій Котельні, Волицької громади, призвело до загибелі 5 людей та поранення ще 6.

Після 23 години 9 березня, стало відомо про обстріл невідомими екіпажу групи реагування патрульної поліції Коростенського РУП. У результаті вогнепальні поранення отримали двоє правоохоронців, яких доправили до медичних закладів.

Також у м. Коростені під час ракетного обстрілу райцентру було поранено ще двох громадян, які нині перебувають у лікувальних закладах.

Цієї доби до поліції надійшло повідомлення і про загибель чоловіка у с. Новополі, Оліївської громади.

За наявною інформацією, обстрілам також були піддані низка інших населених пунктів області, зокрема село Бистри, у Житомирському районі, село Пісківка, Малинської громади, та інші. Наразі, відомостей про потерпілих не надходило. Водночас, зафіксовані руйнування житлових будинків місцевих мешканців.

На місцях усіх подій працювали та продовжують роботу слідчо-оперативні групи відділів та відділень поліції Житомирщини. Фіксуються усі обставини та масштаби руйнувань, а також вилучаються наочні свідчення воєнних злочинів. Усі зібрані матеріали передаються до компетентних органів для долучення до відповідних кримінальних проваджень.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також