Загорнула в пакет і сховала в морозилку: на Рівненщині мати вбила новонароджену дитину

wqkqsl-y7nk3smrlk6qykxbbafgjyuly26vi4jk
wqkqsl-y7nk3smrlk6qykxbbafgjyuly26vi4jk


Опівночі, 9 лютого, до поліції надійшло повідомлення від медиків, про те, що до них у приймальне відділення з допомогою звернулася 34-річна мешканка Дубровицького району. Про це  це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.




Попередньо поліцейські встановили, що вчора, восьмого лютого, близько 02:30 год, у жінки почалися пологи. З її слів, вона перебувала орієнтовно на сьомому місяці вагітності.

Породілля народила вдома, сама перерізала пуповину, загорнула дитину у рушник та в пакет, який потім поклала до морозильної камери.



«З її слів, дитина народилася мертвою. У подальшому у неї почалася кровотеча і вона звернулася в лікарню. Медиків жінка запевняла, що самотужки перервала небажану вагітність. Втім, поліцейським зізналася, що насправді народила, а також повідомила, де залишила дитину. За місцем проживання породіллі, слідчо-оперативна група виявила тіло новонародженої дівчинки», — повідомили у поліції.

Тіло дитини відправили на судово-медичну експертизу, яка встановить причину її смерті.

За інформацією поліції, породілля на обліку у жіночій консультації не перебувала. Зі слів чоловіка, про вагітність йому нічого не було відомо.

Слідчі відділення поліції № 1 міста Дубровиця Сарненського районного відділу поліції розпочали досудове розслідування за статтею 117 Кримінального кодексу України (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини).



У рамках кримінального провадження призначатиметься також судово-психіатрична експертиза.


Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі терміном до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін.



varta1.com.ua: Новини