Загострення на Західному березі Йордану: ісламський джихад оголосив стан боєготовності

Війна йде світом...

Палестинський підліток був убитий у понеділок, пізно ввечері, під час ізраїльської військової операції в місті Дженін, на півночі Західного берега річки Йордан, з метою арешту високопоставленого чиновника Палестинського ісламського джихаду. Про це пише «The Times of Israel».

Ізраїльські війська оточили будинок Басема Сааді, керівника терористичної групи Палестинського ісламського джихаду на Західному березі річки Йордан, перш ніж заарештувати його та його зятя та помічника Ашрафа аль-Джаду.

Сааді також був поранений під час інциденту.

У спільній заяві Армії оборони Ізраїлю та прикордонної поліції йдеться, що в Дженіні заарештовано двох палестинців, підозрюваних у тероризмі. Метою арешту був Сааді, його помічника також затримали.

У відповідь «Ісламський джихад», що базується в Газі, оголосив у заяві, що оголошує стан «боєготовності» та підвищує «готовність» своїх бойовиків після арешту Сааді.

На кадрах, опублікованих палестинськими ЗМІ, видно, як колона ізраїльської військової техніки в’їжджає до палестинського міста. На інших роликах чути сильну стрілянину.

За даними Міністерства охорони здоров’я Палестинської влади, убитий підліток, ідентифікований як 17-річний Дірар аль-Кафрайні, був доставлений у державну лікарню Дженіна в критичному стані, де було оголошено про його смерть. Другий палестинець отримав помірні травми, повідомили в міністерстві.

Місцеве крило «Ісламського джихаду» взяло на себе відповідальність за стрілянину по ізраїльських військових, які діють у місті.

Напруженість на Західному березі Йордану залишається високою, оскільки ізраїльські сили безпеки посилили рейди з арешту та операції після смертоносної хвилі терористичних атак проти ізраїльтян, у результаті яких на початку цього року загинули 19 людей.

Ізраїльські військові наказали закрити кілька основних автомагістралей уздовж кордону з Газою у вівторок вранці в якості запобіжного кроку проти можливих нападів з прибережного анклаву через кілька годин після арешту високопоставленого члена терористичної групи Палестинський ісламський джихад на Західному березі.

Армія також закрила пляж Зікім біля кордону з Газою та почала блокувати рух між Ашкелоном і Сдеротом.

Відповідно, ЦАХАЛ також закрив перехід Ерез для пішоходів, які в’їжджають і виїжджають з Гази. Прикордонний контрольно-пропускний пункт щодня використовують тисячі палестинських робітників.

Нагадаємо, Президент Сербії заявив, що Косово збирається напасти на сербів на півночі країни.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також