Загострення ситуації: Азербайджан оголосив військову операцію «Відплата»

У Нагірному Карабасі розпочали мобілізацію

ФОТО: ілюстративне

Вчора ввечері, 3 серпня, Міноборони Азербайджану офіційно оголосило операцію «Відплата» в Нагірному Карабасі. Військам держави вже вдалося зайняти декілька висот.

Про це повідомляє Міністерство оборони Азербайджанської Республіки.

За даними відомства, вранці «члени незаконних вірменських збройних формувань на території Азербайджану, де тимчасово розміщено російський миротворчий контингент, інтенсивно обстріляли позиції азербайджанської армії в напрямку Лачинського району». Внаслідок кульового поранення, загинув військовослужбовець строкової служби.

Крім того, члени незаконних вірменських збройних формувань спробували захопити висоту Гирхгиз, розташовану на гірському хребті, що охоплює територію Кяльбаджарського та Лачинського районів, і спорудити там нові бойові позиції.

У результаті операції у відповідь «Відплата» армія Азербайждану взяла під контроль висоти Гирхгиз, Сарибаба та низку інших важливих висот уздовж Карабаського хребта гірського ланцюга Малого Кавказу. Також було знищено декілька бойових позицій незаконних вірменських збройних формувань, які зазнали значних втрат у живій силі та техніці.

Нагадаємо, Столтенберг повідомив президенту Сербії, що сили НАТО готові втрутитись у Косово.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також