Загроза деокупації Криму може змусити Путіна відступити, - Тhe Hill

Звільнення Криму

Крим був ключовим об'єктом у російській військовій стратегії відтоді, як його завоювали у 1783 році та був заснований Севастополь. Те, що Крим залишився Україні після розвалу СРСР, стало допікати президенту рф володимиру путіну, який мріє про відновлення цієї «імперії зла».

Як повідомляє Тhe Hill, держсекретар США Ентоні Блінкен у розмові з офіційними особами, яка просочилась у ЗМІ, заявляв, що Крим є «червоною лінією», яку путін не перетне. Водночас самі американці не вірять, що деокупація півострова є здійсненною  метою.

Журналісти іноземного видання також розділяють ці сумніви. За їхніми словами, щоб ізолювати Крим, контрнаступ ЗСУ має просуватися до Мелітополя, Армянська чи Скадовська. Це було дещо ускладнено після знищення росіянами Каховської ГЕС, але, як пише видання, українські війська нещодавно здійснили десантні рейди через річку.

Перш ніж взяти Мелітополь, українським військам треба ще звільнити Токмак, який оточений розбудованою системою окопів, мінних полів та загороджень. Крім того, рф тримає там угруповання у понад 90 тисяч військових.

Читайте також: “Не варто змушувати йти на перший урок”: міністр освіти наголосив, у якому випадку можна пропускати навчання

«Що б не говорив путін про захист російськомовних жителів Луганська та Донецька, його нинішнім пріоритетом є утримання Криму. Російські наступальні операції на півночі України та погрози найманців »Вагнера« в Білорусі є диверсією. У центрі »Бахмут« не має тактичної переваги для обох сторін. І хоча українські просування, які безпосередньо загрожують Криму, можуть змусити путіна піти на переговори, навіть це буде лише тактикою зволікання. Поки він утримує владу, довгострокові корисливі цілі Путіна ніколи не зміняться», - підсумували у виданні.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також