Загроза життю, побиті авто, травмовані люди: на Львівщині вимагають належно облаштувати відремонтовану дорогу (ФОТО)

Наразі чиновники не реагують на скарги людей

Фото ілюстративне

Три ДТП за один тиждень, побиті автомобілі та травмовані люди – така ситуація склалась на дорозі в Хирові на Самбірщині. Про це повідомляється в матеріалі Львівської мануфактури новин 

Місцеві жителі б’ють на сполох, проте влада тим часом відмовчується. Мова йде про ділянку шляху, яку ремонтують в рамках міжнародного проекту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів».

До журналістів звернулися жителі міста та розповіли, що на одній з вулиць склалась дуже небезпечна ситуація, від якої страждають і водії і пішоходи.

«Мова йде про вулицю Самбірську, поворот на Слохині. Поворот дуже крутий, чи не 90 градусів. Вже майже рік цю дорогу ремонтують, але ніяк не можуть закінчити. І от зараз склалась ситуація, коли дорога недороблена, ані нормальних тротуарів, ані знаків про небезпеку. Та найгірше, що немає відбійників і машини постійно вилітають на цьому повороті», – розповіли місцеві мешканці.

За їх словами, лише минулого тижня тут трапилось три ДТП, у яких постраждали як машини, так і їх пасажири. Люди звертають увагу на те, що попереджувальних знаків про небезпечну ділянку дорогу немає, тож водії швидкість не зменшують.

«Чому не зробити тут хоч якісь захисні загородження? Раніше тут на повороті стояли бетонні блоки, які захищали нас, жителів будинків, які поруч знаходяться. Але потім ті бетони забрали і сказали нам, що ніяких відбійників, нічого захисного тут не буде. Як не буде? Ці машини просто в наші двори вилітають! Просто на нас!», – емоційно питають жителі Хирова.

Одна з жительок розповіла, що 1 грудня автівка влетіла в огорожу її двору. Внаслідок цього зруйновано браму, пошкоджено машину і травмовано водія.

Відповідні звернення з проханням завершити ремонт, встановити захисні споруди і попереджувальні знаки мешканці Хирова скерували як до місцевої та районної влади. Та наразі вони лишаються без відповіді.

Журналісти звернулися за коментарем до Мирослави Королюк, голови Хирівської тергромади. Однак відповіді не отримали.

Жителі прилеглих до цієї ділянки дороги будинків продовжують жити в щоденній небезпеці і бояться не лише ходити вздовж дороги, але й перебувати у власних домівках, бо будь-якої миті у неї може врізатись авто.

Як повідомлялося раніше, львів’яни скаржаться на жахливу дорогу на одній з вулиць

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена