Захід України сьогодні потрусило: на Закарпатті стався землетрус

Люди могли відчувати коливання

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Сьогодні, 3 січня 2023 року, в 15:28:38 Головним центром спеціального контролю зареєстровано землетрус на території Закарпатської області в районі м. Іршава, на глибині 6 км магнітудою 3,8 (за шкалою Ріхтера), повідомляє Головний центр спеціального контролю.

Як зазначається у повідомленні, «за класифікацією землетрус відчувається всередині будівлі багатьма людьми, під відкритим небом - небагатьма. Люди прокидаються, але ніхто не лякається. Коливання подібні зі струсом, утвореним тяжко навантаженим автомобілем. Тремтіння вікон, дверей, посуду. Скрипіння підлоги і стін. Починається дрижання меблів. Предмети, які висять, легко розхитуються; рідина у відкритих ринках злегка коливається. У автомобілях, які стоять на місці, поштовх помітний».

На території Закарпатської області найбільш потужні землетруси зареєстровано 23 січня 2020 року та 27 жовтня 2021 року з магнітудами 3,0 та 3,1 відповідно.

Фото: Головний центр спеціального контролю/ФБ

Як повідомлялося, 28 грудня в Україні стався землетрус з магнітудою за шкалою Ріхтера 2,4. Епіцентр землетрусу був на глибині два кілометри на території, розташованій західніше від селища міського типу Делятин (Надвірнянський район Івано-Франківської області).

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також