Західна розвідка озвучила три можливі сценарії війни в Україні

Три варіанти розвитку подій

Західні розвідники та військові чиновники уважно стежать за трьома можливими сценаріями розвитку війни в Україні, які, на їхню думку, можуть розвинутися. Про це пише «CNN».

Росія могла б продовжувати збільшувати успіхи в двох ключових східних провінціях або бойові лінії можуть перейти в глухий кут, який тягнеться місяцями чи роками, що призведе до величезних втрат з обох сторін і кризи, що повільно розвивається, яка й надалі буде виточувати світову економіку.

Також, є те що чиновники вважають найменш вірогідною можливістю: Росія може переоцінити свої військові цілі, оголосити, що вона досягла перемоги. На даний момент цей сценарій, як кажуть джерела, виглядає не більше, ніж приймання бажаного за дійсне.

Якщо Росії вдасться закріпити деякі зі своїх здобутків на сході, американські чиновники все більше побоюються, що президент Росії Володимир Путін зрештою зможе використати цю територію як плацдарм для подальшого просування в Україну.

Оскільки лінії фронту конфлікту переросли у війну на виснаження, побудовану навколо артилерійського вогню вперед-назад, обидві сторони зазнали величезних втрат і тепер стикаються з потенційною нестачею живої сили.

Росія також зазнала втрат близько третини своїх сухопутних сил і представники американської розвідки публічно заявили, що Росія буде намагатися досягти будь-яких серйозних здобутків без повної мобілізації, що є політично небезпечним кроком, якого Путін досі не хотів робити.

Наразі бойові дії зосереджені на двох містах-побратимах на протилежних берегах Сіверського Донця — Сєвєродонецьку та Лисичанську. Українські військові майже повністю оточені під Сєвєродонецьком.

Західні аналітики вважають, що Україна має більше шансів захистити Лисичанськ, який стоїть на високому місці, вже є тривожні ознаки того, що Росія намагається перерізати лінії постачання міста, просуваючись з південного сходу.

Раніше повідомлялося, що путін впав у кому після невдалої операції.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт