Західна розвідка прогнозує, скільки триватиме війна в Україна

ЗСУ підуть у наступ

ФОТО: ілюстративне

Про це повідомляє CNN.

«Незалежно від того, що станеться в американській політиці цього року, американські та західні розвідники вважають, що війна росії в Україні, ймовірно, триватиме набагато довше. Оцінки різняться, але практично всі вони припускають, що бойові дії триватимуть щонайменше ще два роки, згідно з численними джерелами, знайомими з розвідданими – достатньо довго, щоб пережити перший термін Байдена. У приватних розмовах деякі американські та західні чиновники кажуть, що бойові дії можуть тривати ще п'ять років», - йдеться у повідомленні.

Американський військовий чиновник, який перебуває в Європі, розповів, що ще одна спроба великого контрнаступу з боку України з метою розбити російські сили в окупованому Мелітополі, швидше за все, відбудеться щонайменше через два роки.

Військовий чиновник вважає, що обидві сторони занадто виснажені з точки зору військ і техніки, щоб побачити значні зрушення у 2024 році". За його словами, Україна обговорює 2025 рік як більш реальний варіант з точки зору того, що вони можуть створити для початку нового наступу.

Читайте також: В Україні встановили норми продажу цигарок та алкоголю в одні руки в деяких магазинах

Посадовці адміністрації Байдена та законодавці, включно з деякими республіканцями, прагнуть затвердити та спрямувати фінансування в Україну до майбутніх президентських виборів у США, тобто до 2025 року. Через потенційну перемогу республіканця Дональда Трампа, який може заблокувати допомогу.

 

 

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб