Захід почав тиснути на Київ, змушуючи до переговорів з РФ

Після візиту Зеленського до США

Захід почав тиснув на Київ, аби чимшвидше закінчити війну.

Про це пише іспанська газета El Pais.

Багато хто пише про безрезультатну поїздку президента Володимира Зеленського до США наприкінці вересня. Президент Джо Байден, хоч і оголосив про новий пакет військової допомоги, але відмовився скасувати обмеження на використання ракет проти Росії.

Дональд Трамп принижував Зеленського на своїх передвиборчих мітингах увесь час, доки український лідер перебував у США, пише газета.

Зазначається, що Зеленський намагався представити партнерам "План перемоги", який дозволив би вийти на переговори з РФ з позиції сили. Натомість партнери України просто хочуть, аби ці переговори відбулися якомога швидше, пише El Pais.

Український політолог, засновник Національної платформи сталого розвитку та згуртованості Олег Саакян 30 вересня на конференції в Києві підсумував три фактори, які зіпсували поїздку Зеленського до США: виборча кампанія; війна між Ізраїлем, Хамасом і Хезболлою, яка привернула увагу ООН; руйнівна фігура Трампа.

Саакян стверджував, що "план перемоги", який Зеленський представив у Вашингтоні і про який відомо небагато деталей, є перш за все політичною стратегією, державним переворотом. Члени адміністрації Байдена пояснили The Wall Street Journal і Financial Times, що документ залишив їх "байдужими". 

"Нам потрібен кінець цієї війні", — ультимативну заявила в ООН очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок. За її словами, мир потрібен, щоб Росія не знищила всю Україну.

"План перемоги" Зеленського передбачає вимогу вступу України до НАТО протягом кількох місяців. Президент Фінляндії Александер Стубб 27 вересня на Гельсінському безпековому форумі заявив про неможливість вступу України в Атлантичний альянс у такий короткий термін. 

Читайте також: Залужний проти зниження мобілізаційного віку

За останні тижні українському МЗС довелося кілька разів виступати з гнівною відповіддю на різноманітні "мирні пропозиції". Зокрема українські дипломати змушені були реагувати на слова міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського щодо перетворення Криму на протекторат ООН, на думку президента Чехії Петра Павела щодо втрати Україною територій у "реалістичному" сценарії закінчення війни і на заяву речника МЗС Швейцарії Ніколя Бідо щодо підтримки мирної пропозиції Китаю та Бразилії.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі