Закупка пального за завищеними цінами: повідомлено про підозру ексзаступнику директора державного підприємства на Львівщині

Внаслідок цього держпідприємству завдано збитків на суму майже 390 тис. грн.

Фото ілюстративне

 Повідомлено про підозру ексзаступнику директора державного вугільного підприємства на Львівщині за закупку пального за завищеними цінами. Про це 29 січня повідомили у прсслужбі Львівської прокуратури.

«За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру  ексзаступнику директора одного з державних вугільних підприємств у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки», - йдеться у повідомленні.

Так, за даними слідства, у 2023 році між підприємством та суб’єктом господарювання було укладено договір на закупівлю дизельного пального з доставкою для потреб шахти на суму понад 3 млн грн.

«Однак підозрюваний, будучи уповноваженою особою, перед укладенням договору не провів цінового дослідження ринкової вартості пального. Також він проігнорував той факт, що цінова пропозиція постачальника є неконкурентоздатною, завищеною та не ініціював питання щодо розірвання договору», - додали в прокуратурі

Внаслідок цього держпідприємству завдано збитків на суму майже 390 тис. грн.

Читайте також: Міноборони проводить незаплановані перевірки регіональних ТЦК та СП

Досудове розслідування – СУ ГУНП у Львівській області, оперативний супровід – УСР у Львівській області ДСР Нацполіції України.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена