«Залізний купол»: Жданов пояснив ефективність ізраїльської ППО

Україна також може створити свій купол

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чи спрацює «Залізний купол» в Україні для захисту від російських ракет.  Про це він розповів в ефірі телеканалу «FreeDom».

Точність ракет не має жодного відношення до їхнього збивання.

«Залізний купол» створювався, по-перше, під реактивні снаряди, якими «Хамас», «Хезболла», «Ісламський джихад» та інші терористичні організації обстрілювали із саморобних пускових установок та реактивними снарядами територію Ізраїлю. І під це створювався «Залізний купол».

Сенс «Залізного куполу» в тому, що він збиває ці цілі з дуже високим ступенем ефективності.

А швидкість польоту цілі для «Залізного куполу» не має значення, головне, щоб вона потрапляла в зону ураження цієї системи. Це від 4 до 70 км за дальністю і до 4 км у висоту.

Як приклад протиракетної оборони об’єкта — «Залізний купол», на мою думку, досить ефективна річ. Але якщо будувати систему оборони в масштабах країни, а у нас з вами найбільша країна в Європі, то можливо об’єктові комплекси можна буде виробляти на останньому етапі, головне — закрити небо від основної маси ракет, які летять з боку нашого супротивника", — розповів експерт.

Жданов уточнив, що в Україні цілком реально побудувати систему «Залізний купол».

«Я думаю, що у нас є всі можливості створити «Залізний купол». У нас, до речі, величезна школа, одна з найкращих була в Радянському Союзі, і ми її зберегли, по станціях радіолокації, це перше, і друге — наші конструкторські бюро показують, що вони можуть практично з нуля побудувати будь-який ракетний комплекс, і це не проблема, зробити протиракетний комплекс», — сказав експерт.

Нагадаємо, Повітряні Сили знищили чотири російських «Калібри».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт