Залужний розповів колезі про найнапруженіший напрямок на фронті

А також про занепокоєння щодо білорусі

ФОТО: Валерій Залужний

Російські загарбницькі війська зосереджують основні зусилля на витісненні українських військ із Донецької області.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний також заявив, що викликає занепокоєння розташування ракетних систем уздовж держкордону з боку білорусі, зокрема на аеродромі «Зябрівка».

Про це Залужний розповів начальнику штабу оборони Збройних сил Канади генералу Вейну Дональду Ейру, пише він у «Facebook».

Головнокомандувач ЗСУ ознайомив колегу із ситуацією на фронті. 

"Зауважив, що по всій лінії фронту противник продовжує наступати. При цьому здійснює близько 700–800 обстрілів наших позицій щодня, застосовуючи від 40 до 60 тисяч боєприпасів. Основні зусилля зосереджує на витісненні наших військ із Донецької області. Найбільш напружена ситуація зараз на напрямку Авдіївка–Піски–Марʼїнка", — повідомив Залужний.

Він наголосив, що росіяни продовжують обстрілювати мирні міста і села України. Найбільше страждають від ворожих обстрілів Миколаїв, Харків, Марганець, Нікополь, Березнегувате. 

«Подякував генералу Ейру за допомогу, особливо в підготовці наших військових. В умовах важких бойових дій ми відчуваємо брак викладацького складу, адже всі, хто можуть тримати зброю і вміють воювати, знаходяться у бойових порядках», — зауважив головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, ЗСУ ліквідували найкращого вертолітника повітряно-космічних сил РФ (ФОТО).

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк