Замість добудови мосту на Княгині Ольги львів’яни отримають новий квартал новобудов

237740644-453182366400978-122392377848411729-n
237740644-453182366400978-122392377848411729-n


Сьогодні виконавчий комітет Львівської міськради погодив містобудівні умови та обмеження для будівництва великого житлового комплексу на вулиці Княгині Ольги, 120, де раніше функціонував торговий комплекс “Арсен”, попри прохання та доводи депутатів від партії “ВАРТИ” та інших фракцій. Про це повідомляє «Варта1».


На місці ТЦ забудовник планує збудувати великий житловий квартал з 12 багатоповерхівок, що в подальшому може зашкодити створенню нової розв’язки на вулиці Княгині Ольги–Наукова, а саме добудови трамвайного мосту, який львів’яни вимагають зберегти.




Наталія Шелестак, переконана, перед тим, як видавати містобуди, виконавчий комітет мав дочекатися рішення та висновків комісії, яка зараз напрацьовує варіанти створення нової розв’язки та добудови мосту на перехресті вулиць Княгині Ольги–Наукова.

“Коли інтереси приватних забудовників ставляться вище інтересів цілої громади, а я зараз говорю про будівництво моста — це нонсенс. Ми досі не маємо висновків ні робочих груп, ні комісій, які вже більше півроку говорять про те, що даний шляхопровід має бути побудований.. Не маючи цих висновків, міський голова дає можливість приватному забудовнику, забудувати ділянку так, як він вважає за потрібне. Про що це свідчить? Лише про те, що міський голова ставить інтереси приватного забудовника, навіть самого сумлінного та чесного, вище інтересів громади”, — пояснює Наталія Шелестак, депутатка від “ВАРТИ”, голова бюджетної комісії.

Нагадаємо, що голова транспортної комісії в ЛМР Igor Zinkevych ще попередньої каденції неодноразово звертався до міського голови з проханням добудувати шляхопровід і таким чином зменшити дорожній трафік у цьому мікрорайоні.

А нещодавно, заручившись підтримкою Народного депутата ВР Ростислава Тістика, він звернувся до центральної влади з пропозицією можливого фінансування на добудову мосту та продовження трамвайної колії в рамках програми “Велике Будівництво”. Але, як пояснює Ігор, нова забудова зможе стати перешкодою для втілення цих планів.

“Сьогоднішнє погодження містобудів для “Євротек-Девелопмент” нівелює всі наші старання. Круглий стіл, організований мерією щодо долі шляхопроводу також втрачає сенс. У нас немає ще навіть розрахунків щодо суми добудови мосту, проте виконком, який очолює безпосередньо міський голова, вже видає містобудівну документацію, яка робить неможливою реалізацію ідеї добудови мосту. Як можна видавати містобуди, не маючи розуміння, якою буде транспортна розв’язка у цьому районі”, — повідомив у коментарі Ігор Зінкевич, депутат від “ВАРТИ”, голова транспортної комісії.

Також, як пояснила Неля Васюта, будівництво такого великого кварталу стане перешкодою не лише для створення нової транспортної розв’язки, але й паралізує роботу всіх освітніх закладів мікрорайону.

“Всі освітні заклади в цьому мікрорайоні вже переповнені, перенасичені. Коли будинки збудують, очікувано, що там проживатиме сотні дітей, відповідно навантаження на освітні заклади мікрорайону буде величезне. Сьогодні ми почули, що вже зараз у школах району діти навчаються в переповнених класах. Якщо повинно бути 25 дітей, то на ділі маємо 30–33 в одному класі. По садочках нам не надали відповіді, але я переконана, що ситуація так само сумна. На нашу комісію освіти зверталися батьки, які живуть також у цьому районі, біля ЖК “Америка” і скаржилися, що не можуть прилаштувати свою дитину у дитячий садок. Тому для мене сьогоднішнє рішення виконкому немає логіки та здорового глузду”, — Неля Васюта, депутатка від “ВАРТИ” та членкиня освітньої комісії в ЛМР.



varta1.com.ua: Новини