Замлинський, який погоджував контракт про купівлю “яєць по 17”, відповідає в МЗС за питання озброєння

Стали відомі нові деталі щодо повноважень Замлинського, який обіймає посаду посла з особливих доручень МЗС

ілюстрація: ЦПК

 

Центру протидії корупції (ЦПК) стали відомі нові деталі щодо повноважень Ростислава Замлинського, який наразі обіймає посаду посла з особливих доручень Міністерства закордонних справ (МЗС). 

У 2022-2023 Замлинський обіймав посаду заступника міністра оборони Олексія Резнікова, і зокрема погоджував контракти щодо скандальних закупівель “яєць по 17” та закупівлі мінометних пострілів й іншої зброї на 1,3 млрд грн у “Львівського арсеналу”, справу щодо яких розслідує НАБУ. 

Наразі на посаді посла з особливих доручень до повноважень Замлинсього зокрема належать питання щодо військово-технічного співробітництва, контролю над озброєннями і військовою діяльністю. Про це МЗС повідомило у відповідь на запит голови правління ЦПК Віталія Шабуніна.

“Чиновник, який по суті є співучасником скандалів із закупівлі зброї та речового забезпечення сьогодні, на думку МЗС, має право спілкуватися з міжнародними партнерами щодо озброєння України. Саме репутація подібних до Замлинського переговорників зменшує наші шанси отримати більше зброї та руйнує довіру до України серед союзників”, – зазначив Віталій Шабунін. 

З детальним переліком посадових обовʼязків Ростислава Замлинського на посаді посла з особливих доручень можна ознайомитися за посиланням та у документах нижче. 

Читайте також: чиновник, який погоджував купівлю «яєць по 17», отримав нову посаду в МЗС.

Як ЦПК вже писав раніше, за даними ZN.ua, у 2022-2023 роках під час скандалів щодо корупції у Міноборони Замлинський контролював усі підрозділи міністерства, які мали б відслідковувати корупцію.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також