Запросили додому, а тоді побили та заставили з’їсти недопалки: у Запорізькій області компанія підлітків познущалася над хлопцем

У Запоріжжі поліція проводить розслідування за фактом катування неповнолітнього

15 січня до Запорізького районного управління надійшло повідомлення від матері 14-річного підлітка про те, що над її сином знущались однолітки. На місце події негайно виїхало керівництво відділу поліції, слідчо-оперативна група, наряди групи реагування патрульної поліції. Про це повідомили в поліції. 

Попередньо встановлено, що, ввечері 15 січня, група неповнолітніх, від 12-ти до 15-ти  років, запросила свого колишнього однокласника до будинку одного з них в селищі міського типу Кушугум. Там вони били хлопця, принижували та всіляко знущалися.

Шукати дитину рідні почали самостійно, бо мобільний був вимкнений, а його вже декілька годин не було вдома. Тільки близько 18 години матір дізналась адресу будинку, де її сина бачили того дня.

Особи всіх шести порушників встановлені. Правоохоронці доправили їх до відділу поліції, де опитали в присутності батьків. На місце були викликані інспектори ювенальної превенції, психологи, представники служби у справах дітей.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 127 (катування) Кримінального кодексу України. Санкція за статтею передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Причини жорстокого знущання з дитини та всі обставин події встановлюються в рамках досудового розслідування. 

Як згодом додали в поліції, у зв’язку з нововиявленими обставинами під час проведення досудового розслідування за ч. 2 ст. 127 КК України (катування) відкриті ще два кримінальні провадження за ч. 2 ст. 187 (розбій) КК України та ч. 3 ст. 153 (сексуальне насильство) КК України. Вирішується питання подальшої правової кваліфікації інших кримінальних дій фігурантів.

Двох учасників протиправних дій затримано в порядку ст. 208 КПК України. Обидва 15-річні — учні місцевого навчального закладу.

У коментарі виданню «061.ua» мама дитини розповіла, що після катувань її сина госпіталізували. У нього діагностували струс головного мозку, численні рани та опіки. Жінка каже, що підлітки відібрали в її сина мобільний телефон та катували. А коли мати знайшла його, то ті заявили, що нібито він зник, а вони його розшукали. 

“На тілі Єгора опіки від цигарки. Його змушувати ковтати цигарки, які ще горіли. Примушували роздягатися, на вулицю виводили та холодною водою обливали. Якісь гроші з нього вибивали. Я одразу викликала швидку та поліцію”, — розповіла жінка.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також