Запустіння та хаос: закинута львівська друкарня (фото)

IMG_9658
IMG_9658

В одному з приміщень навіть була механічна гільйотина німецького виробництва, очевидно ще довоєнного періоду. Адже, в місті Лева багато не просто старих будівель, а цілих закинутих промислових об’єктів. Хтось колись залишив їх так, наче тікав від когось — поперевертав, зібрав необхідні речі, а решту — облишив напризволяще. Тож фотографії загубленої в часі львівської друкарні, яку «відкопали» з-під історичного пилу зацікавлені групи explorer.lviv, пропонує переглянути видання Lviv.com.

Стара друкарня розташована у промислових приміщеннях будівлі початку ХХ століття. Де саме знаходиться будівля, дослідники не розповіли.

Більшість вікон, дверей та перекриттів є автентичними й належать до зразків промислової архітектури того періоду.

Друкарня мала у розпорядженні кілька поверхів, на кожному були окремі технологічні приміщення, а для ефективності виробництва, були об’єднані ліфтом.

«На останньому поверсі, куди спершу потрапили дослідники, був комп’ютерний кабінет. Компи старенькі, запилючені, під 98 Віндовсом. Все ж, декотрі машинки ще й працювали». 

Всюди холодно. Давно приміщення не опалювалось. Зрештою, такі площі, навіть з виробництвом, не дуже окуповували витрати на опалення.

"Була й своя фотолаболаторія. Звісно, вже практично пуста. Фотоапаратів не знайшли, але баночки з під реактивів ще валялись під ногами. Шкода, не було негативів, щоб якось побачити, що саме тут знімали.
Тим не менш, було багато плакатів з оголеними жінками, в комоді два «гранчаки» і засохша «закусь».
Та й карти, в добірку до плакатів, правда затерті дуже сильно. Видно, фотографи в останні роки тут нудьгували", — пише видання.

varta1.com.ua: Новини