Зараз розглядається можливість вторгнення з білорусі в Україну — ДПСУ

У ДПСУ оцінили можливість вторгнення з Білорусі та так званого Придністров'я

Фото: Главком

На кордоні України з білоруссю та на ділянці з невизнаним Придністров’ям українські прикордонники посилили заходи безпеки, про це на брифінгу в Медіа-центрі Україна повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, інформує «УНІАН».

За його словами, Державна прикордонна служба та інші сили оборони проводять посилені заходи безпеки на кордоні між Україною та Молдовою на ділянці з Придністов’ям  та на кордоні з білоруссю.

«На кордоні з Молдовою на ділянці з Придністров’ям, і на кордоні з білоруссю посилені заходи безпеки, аби не допустити ескалації на цих напрямках. Ми стоїмо спільно з ЗСУ, іншими складовими силами безпеки та оборони і готові до заходів у разі, якщо з цих напрямків спробують вторгнутися вороги», — сказав Демченко.

Небезпека вторгнення з Білорусі наразі більше розглядається, аніж з невизнаного Придністров’я (з території Молдови), про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко на брифінгу в Українському медіацентрі.

«Як і на кордоні з Молдовою на ділянці з Придністров’ям, так і на кордоні з білоруссю посилені заходи безпеки для того, щоб не допустити ескалації на цих напрямках. Навіть більше зараз розглядається можливість вторгнення з республіки білорусь в Україну», — сказав речник.

При цьому він зазначив, що прикордонники разом зі ЗСУ та іншими складовими сектору безпеки та оборони готові до заходів, у разі спроби ворога вдертися з білорусі та Придністров’я.

Як раніше повідомлялося, 2 квітня, у Генштабі ЗСУ заявили, що російські війська у так званому Придністров’ї проводять передислокацію, що в майбутньому може становити загрозу Україні. Українські військові не виключають, що їх можуть залучити для наступу на Південнобузькому напрямку.

При цьому зазначається, що у невизнаному Придністров’ї осіб, які мають російське громадянство, агітують брати участь у бойових діях в Україні.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також