Зарплату поліцейським хочуть підвищити за рахунок збору акцизів з лікеро-горілчаних виробів

1200-0-1402503588-6750-aktsiznaya-marka
1200-0-1402503588-6750-aktsiznaya-marka

Заробітну плату правоохоронцям можливо підвищити за рахунок детінізації економіки, — заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський сьогодні, 1 грудня, під час ранкового засідання Кабінету Міністрів України, — пише «Варта1».

«Заробітна плата прикордонників, рятувальників, бійців Нацгвардії та поліцейських насправді жалюгідна. Сьогодні паркувальники та рознощики піци отримують більше, ніж нацгвардійці, які забезпечують публічну безпеку та несуть службу в ООС, та прикордонники, які захищають наші кордони. Ми можемо підвищити зарплати для 350 тисяч працівників системи МВС та почати будувати державний кордон шляхом детінізації економіки», — сказав Денис Монастирський.

За його словами детінізація можлива за напрямками підвищення збору акцизів з лікеро-горілчаних виробів.

«Я наголошую, що мова йде не про збільшення ставок акцизу, а про детінізацію економіки. За результатами роботи минулого місяця системи МВС, надходження по акцизу збільшилось близько на 1 млрд грн, у порівнянні з минулим місяцем. Абсолютно реально збільшити ці кошти на 10 млрд в наступному році і виділити їх на грошове забезпечення підрозділів МВС. Це дозволить поступово підвищити зарплати на 20 %. Я беру на себе політичну відповідальність за реалізацію цієї пропозиції і прошу підтримки колег», — зазначив він.

varta1.com.ua: Новини