Зарплати заробітчан: Мінсоцполітики хоче свою частку від 6,5 мільярда доларів

desktop_DRKB_-2568-750x500
desktop_DRKB_-2568-750x500

Українські заробітчани щороку переказують на батьківщину величезні кошти. За підрахунками Мінсоцполітики, йдеться майже про 6,5 млрд доларів. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв’ю «Радіо «Свобода» — пише видання «Крапка».

Посадовець протиставив заробітчан громадянам, які працюють в Україні та сплачують податки.

Андрей Рева,«Люди, які працюють в Україні, платять податок на доходи фізичних осіб, платять ЄСВ. Їхні доходи враховуються. І як правило, вони не можуть претендувати на субсидії, бо вони працюють «по-білому», утримують і бюджетників, і пенсіонерів, і самі себе утримують. А хтось працює за кордоном, пересилає сюди кошти. Ці кошти потрапляють у конкретні домогосподарства. Це 6,5 млрд доларів», — сказав міністр соціальної політики Андрій Рева.

Він вважає, що ці кошти мають оподатковуватися. Проте українці, які отримують такі перекази з-за кордону, не поспішають декларувати їх як дохід.

«Дохід, тому що він використовується на власне споживання. Ми попросили: «Будь ласка, задекларуйте. Тому що це реально гроші, які ви отримуєте на власне споживання». Так от, на сьогодні, коли ми говорили про 1 червня 2018 року, ці кошти ніяк у деклараціях наших субсидіантів не були зазначені. Тому ми теж провели перевірку, верифікацію для того, щоб з’ясувати, хто у нас теж приховує ті чи інші доходи», — підсумував Андрій Рева.

varta1.com.ua: Новини