Засновник спецпідрозділу KRAKEN попередив про «м'ясні» штурми у Вовчанську

Будуть загострення

ФОТО: ілюстративне

Російські окупанти намагались створити загострення по всій лінії державного кордону в Харківській області та ослабити ресурси України. Прориви все ж таки відбулись на двох ділянках фронту, але сили оборони дали відсіч. Про це розповів засновник спецпідрозділу KRAKEN Костянтин Немічев.

«Зараз йде стабілізація цієї лінії фронту, далі потрібно вибивати окупантів», - зазначив він.

Немічев пояснив, у чому все ж таки були проблеми.

Фортифікації

Перша лінія оборони була, але не тої якості, якої мала бути. Проблема в тому, що її почали будувати за 2-3 місяці до цього наступу на тлі суспільного резонансу.

«Керівників, які підписували акт прийому фортифікацій - зняли. Питання - покарають, чи як завжди? Я б давав, як мінімум, державну зраду», - зазначив військовий.

Мінування

Немічев зауважив, що це відповідальність підрозділів, які стояли 1,5 року на кордоні, та не підготували позиції, та обласної влади, яка одразу не евакуювала прикордонну зону, дозволяла фермерам розміновувати поля та не створила з неї фортецю.

ТРО

Військовий зазначив, що цей організм був актуальний пів року після повномасштабного вторгнення та буде актуальний після закінчення бойових дій.

«Зараз це »валіза без ручки« для Сил Оборони, тому що в них не достатньо важкого озброєння, через що вони не можуть повноцінно вести бойові дії. Поважаю хлопців, які там воюють. Проте, на мою думку, силами ТРО потрібно було вже давно підсилити боєздатні бригади ЗСУ», - зазначив він, додавши, що це лише основні проблеми.

Немічев додав, що нашим військовим вдалося вчасно відреагувати та успішно протидіяти ворогу.

Раніше Генштаб повідомляв, що наступ росіян на півночі Харківщини сповільнився

«Не виключаю, що хвилі загострення ще будуть. Будуть намагатись штурмувати інші ділянки кордону, будуть м'ясні штурми в лоб у Вовчанську. Але, те що вони вже втратили - це раптовість. Її вже не буде. Наші військові готові», - підсумував він.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також