Заступника мера Рахова судитимуть за мільйонні збитки на будівництві реабілітаційного центру

Збитки на 2,2 млн грн

Про це повідомляють у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України 

На лаві підсудних опинився також керівник генпідрядної організації. Кошти на будівництво центру виділялися в рамках реалізації міжнародних грантових програм.

У 2021 році міська рада проводила процедуру публічної закупівлі робіт з будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру. Попри те, що пропозиція переможця не відповідала вимогам тендерної документації, з комерційною структурою уклали відповідний договір.

Знаючи, що угода повинна бути розірвана, та всупереч припису контролюючих органів посадовець міської ради уклав додаткові договори до угоди. Окрім цього, надалі до актів виконаних робіт були внесені неправдиві дані щодо вартості, обсягів та строків їх виконання - і на рахунки генпідрядника наприкінці 2021 року безпідставно перераховані кошти понад 2,2 млн грн.

Читайте також: Україна повернула 11 дітей, яких росіяни тримали на окупованій частині Херсонщини

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинуваченим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і з конфіскацією майна.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб