Заступник міністра інформаційної політики показав, який має вигляд лист заражений вірусом Petya

1025343825
1025343825

Небезпека цього вірусу полягає у тому, що він може заражати комп'ютери мережі роками, пише ТСН.

Заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін опублікував на своїй сторінці у соцмережі приклад листа, через який на комп'ютер може потрапити вірус Petya.

За словами урядовця, такі фішингові листи на електронну пошту спонукають отримувача зацікавитися вмістом.

«Після відкриття вкладення запускається скрипт (або скрипти), які інфікують комп'ютер одержувача листа та усі девайси, до яких можуть дотягнутися у внутрішньо-корпоративній мережі. Такий процес може відбуватися роками, інфікуючи тисячі комп'ютерів. Це і є один зі сценаріїв можливо застосованих сьогодні», - йдеться у повідомленні Золотухіна.

[embed]https://www.facebook.com/dzolotukhin/posts/1538011396250237[/embed]

Він додав, що російська компанія IB-Group припускала, що схожу версію вірусу Petya використовувала нещодавно група російських хакерів Cobalt, щоб приховати свої сліди втручання у фінансові інституції світу.

«Я вже давно спостерігаю за діяльністю компанії IB-Group. Слід зазначити, що її тісний зв'язок зі спецслужбами може давати підстави вважати, що така їх заява могла б бути »прикриттям« спланованої операції проти України в кіберпросторі», - додав заступник Міністра.

На думку Золотухіна, кібероперація проти України була здійснена «у показовому стилі».

«Не виключеним є той факт, що сьогоднішня операція проти України була проведена у показовому стилі, щоб продемонструвати Володимиру Путіну - »ану дивись як ми можемо«. Як відомо, Путін - любитель символізму. Тому вибір дати напередодні українського свята - Дня Конституції - є не випадковим» - написав заступник міністра.

varta1.com.ua: Новини