Заступники Садового не хочуть передавати на законних підставах земельну ділянку підприємству

На законних підставах земельної ділянки на вул. Хуторівка, 51 у Львові

Затупники міського голови Львова Любомир Зубач та Євген Бойко хочуть не допустити передання ТзОВ "Агрокультура Захід" на законних підставах земельної ділянки на вул. Хуторівка, 51 у Львові. Про це пишуть Варіанти.

Спершу вони начебто підтримували спротив сихівців проти забудови цієї ділянки. Однак виявилось, що проти майбутньої забудови виступила лише одна особа – пані Галина Семигородська, яка раніше хотіла бачити там шкідливе виробництво сонячних панелей, але потім передумала.  Про це Семигородська некоректно висловилась в коментарях виданню zaxid.net, а тому зараз в суді розглядається справа за фактом її заяв. Наступне засідання відбудеться 22 жовтня. Інтереси пані Семигородської в суді захищатиме старший партнер юридичного об'єднання Astrim Віктор Жовтенецький, який, як виявилось, є чоловіком Ірини Вовк, яка є безпосередньою підлеглою  Любомира Зубача.

Перед сесією Львівської міської ради у серпні саме Любомир Зубач і Євген Бойко ввели в оману Ректора Львівської Духовної семінарії Святого  Духа УГКЦ отця-доктора Ігоря Бойка, налякавши його якоюсь брутальною забудовою, що буде нависати над семінарією. Тоді ж ректору семінарії привезли на підпис попередньо заготовленого листа, де були заперечення проти цього проєкту. Наступного ранку вже підписаний  лист оперативно опинився у багатьох місцевих медіа.

ТзОВ "Агрокультура Захід" поінформувало ректора про реальну ідею будівництва, а також передало йому передпроєктні пропозиції  майбутнього житлово-громадського комплексу та всі юридично-правові документи. Аналогічний пакет документів компанія передала Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ під головуванням Владики Ігоря Возьняка. 

Курія, як засновник і власник Семінарії, дійшла згоди, що вона підтримає цей проєкт. Про це письмово вона й поінформувала інвестора. 8 жовтня ТзОВ "Агрокультура Захід" та Курія УГКЦ підписали меморандум про взаєморозуміння та добросусідство. 

До проєкту входять: низькоповерхова забудова, дитячий дошкільний заклад, а також, що важливо, велика відкрита для громадськості парково-рекреаційну зону зі створеною водоймою загальною площею 0, 7 га. Це за задумом інвестора-забудовника разом з водоймами семінарії створить величезну прогулянкову зону загальною площею приблизно 4,5 га. Відстань між найближчою будівлею комплексу до адміністративного корпусу семінарії становитиме 200 метрів. Тобто земельна ділянка, яка є в розпорядженні ТзОВ "Агрокультура Захід", взагалі не межує з землями семінарії та навіть не знаходиться до неї впритул.

Не хочеться вірити в те, що представники керівництва міста спробували використати Церкву у своїх меркантильних інтересах. Проте вони це зробили. І навіть більше – зазіхнули на найсвятіше – пам'ять про загиблих героїв війни. Заступники міського голови Львова ввели в оману Громадську організацію "Родини полеглих героїв Львівщини", пообіцявши влаштувати Парк пам'яті на земельній ділянці,  що знаходиться у користуванні товариства "Агрокультура Захід" та де розташовується майно, що належить компанії.   

Парково-рекреаційна зона, яку створить інвестор на вул. Хуторівка, 51, буде відкрита для всієї громадськості включно з воїнами-героями та їхніми родинами. Також варто зазначити, що протягом 2022-2024 років  інвестор надав допомоги для української армії на сотні тисяч доларів США, зокрема у співпраці й на запити Львівської міської ради. Цікаво, чи за свої особисті кошти Любомир Зубач та Євген Бойко щось придбали для війська? 

Маніпуляції  в дописі Любомира Зубача  у Фейсбуці 9 жовтня 2024 року, які без верифікації передрукували деякі медіа.

Маніпулятивні висловлювання Зубача

"Ідея створення простору Пам'яті…"

Реальні факти

Інвестор ще півтора року тому запропонував в передпроєктних пропозиціях поруч з житлово-громадським простором створити відкритий парково-рекреаційний простір для всієї громади

Маніпулятивні висловлювання Зубача

""Агрокультура Захід" викупила дерев'яний будинок на дві квартири з сараєм…"

Реальні факти

На земельній ділянці на вул. Хуторівка, 51 знаходиться багатоквартирний кам'яний житловий будинок з господарськими приміщеннями. Інформацію про нього є у вільному доступі в Реєстрі речових прав на нерухоме майно (і належить Товариству). Цей будинок є на балансі ТзОВ "Агрокультура Захід" з 1996 року. Його збудували як відомчий житловий будинок. З березня 2022 року Товариство надало будинок для безоплатного проживання вимушено переміщених осіб з Харкова. 

Маніпулятивні висловлювання Зубача

"Невідомий землевпорядник формує земельну ділянку…", "…звідки зникають водойма і дороги…"

Реальні факти

"Невідомий землевпорядник" вже понад 20 років працює в системі Держгеокадастру та виготовив тисячі документів на різні земельні ділянки. А складовою частиною на відновлення і встановлення меж на цю земельну ділянку є Акт щодо встановлення меж, який підписали відповідальні представники Львівської міської ради. На підставі цієї технічної документації екстериторіально було присвоєно і затверджено кадастровий номер для вищевказаної ділянки.

Керуючись положеннями статті 79-1 Земельного кодексу України та Рішенням Львівської міської ради № 51 від 1998 року "Про інвентаризацію земель" була сформована земельна ділянка для Будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з кодом 02.03. Правильність і відповідність дій землевпорядника чинному законодавству було підтверджено комісією загальноукраїнського Держгеокадастру, яка розглядала це питання за скаргою Львівської міськради. 

Щодо так званого "маленького озерця", то згідно з даними Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну жодної водойми на території нема, але інвестор погодився зробити водойму за свої кошти для громади. Також фактично зараз це є місцем звалища сміття, на яке місто десятиліттями не реагувало та не впорядковувало.

Маніпулятивні висловлювання Зубача

""Агрокультура Захід" звертається до міської ради передати земельну ділянку всупереч містобудівній документації та плану зонування Сихівського району..."

Реальні факти

6 грудня 2022 року Львівська міськрада дала згоду ТзОВ "Агрокультура Захід" на розроблення Детального плану території вул. Персенківка, залізничної колії, що охоплює цю земельну ділянку. Відповідну Ухвалу підписали й вона є чинною. А також підписали й технічне завдання під житлово-громадський простір. 

Протягом цього часу провели не менше десяти зустрічей з  Зубачем та головним архітектором Коломєйцевим, де представили не менше 15 варіантів посадок комплексу, на що витратили сотні тисяч гривень. На прохання Львівської міської ради у 2024 році територію цього Детального плану збільшили й вона охопила також територію колишнього автобусного заводу. Ця Ухвала також є підписаною та чинною. Згідно з генпланом Сихівського району на території земельної ділянки знаходиться зона Ж – для житлової забудови.

Свого часу Український Католицький університет звернувся до Львівської міської ради з клопотанням про  влаштування реабілітаційно-спортивного центру поряд із земельною ділянкою, яка є в користуванні ТзОВ "Агрокультура Захід". Тому у 2022 році УКУ та "Агрокультура-Захід" підписали Меморандум про порозуміння та добросусідство.

"Агрокультура Захід" з 2022 року, а саме з моменту присвоєння кадастрового номера земельній ділянці, щомісяця сплачує в бюджет міста земельний податок, сума якого наразі загалом складає кілька мільйонів гривень. Це підтверджує факт того, що "Агрокультура Захід" є законним користувачем цієї земельної ділянки та справно виконує взяті на себе зобов'язання. 

Згідно з вимогами Земельного кодексу України, технічну документацію про встановлення та відновлення меж земельної ділянки повинен затвердити (а не просто винести на сесію) місцевий орган самоврядування (у нашому випадку Львівська міська рада) не пізніше, ніж через 30 робочих днів після клопотання товариства до Львівської міськради, яке подали 29. 06. 2023 року. 

У цьому випадку очевидне порушення закону з боку чиновників, адже документи товариства знаходяться на розгляді вже понад рік попри те, що проєкт ухвали Львівської міської ради на передання цієї земельної ділянки в оренду ТзОВ "Агрокультура Захід" завізували всі комісії та чиновники включно з Любомиром Зубачем. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також