Засуджений британець Шон Піннер: родина вимагає негайного звільнення

Сім’я чекає на повернення британця

Міністерство закордонних справ оприлюднило заяву від імені родини Шона Піннера, одного з двох британців, засуджених до смертної кари за війну з російськими військами в Україні.

«По-перше, вся наша родина спустошена і засмучена результатами незаконного показового процесу над так званою «ДНР»», — йдеться у повідомленні.

«Як український резидент більше чотирьох років він служив за контрактом у 36-й бригаді, якою він дуже пишається, Шону повинні бути надані всі права військовополоненого відповідно до Женевської конвенції, включаючи повне незалежне юридичне представництво. Ми щиро сподіваємося, що всі сторони негайно співпрацюватимуть, щоб забезпечити безпечне звільнення або обмін Шона. Наша родина, включаючи його сина та жінку-українку, дуже любимо і сумуємо за ним, і наші серця щиро сердечні до всіх родин, які причетні до цієї жахливої ​​ситуації», — йдеться у заяві.

Шон Піннер був солдатом британської армії до переїзду в Україну в 2018 році. Його дружина українка, і, за словами його родини, Піннер має трирічний контракт з українською морською піхотою, який закінчується наприкінці цього року.

Сім’я Піннера сказала, що опісля він планував взяти на себе гуманітарну роль в Україні.

Нагадаємо, у ДНР засудили до страти трьох іноземців, які воювали за Україну.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також