Засипати компостом: чи буде подальша експлуатація Грибовицького сміттєзвалища?

630_360_1517925325-2815
630_360_1517925325-2815

Львівська міська рада хоче рекультивувати Грибовицьке сміттєзвалище компостом, який вироблятиме майбутній сміттєпереробний завод. Про це, як пише видання "Westnews.info", стало відомо із оприлюдненого Звіту з оцінки впливу на довкілля щодо будівництва механіко-біологічного комплексу з перевантаження та переробки твердих побутових відходів у Львові, на вул. Пластовій, 13, яке на замовлення ЛКП «Зелене місто» виготовив ТзОВ «Інститут проектування «КОМФОРТБУД». З цього приводу, 25 січня, о 15:00 год., у приміщенні актового залу Личаківської районної адміністрації відбудуться громадські слухання.







Фото: текст звіту з оцінки впливу на довкілля

У коментарі «WN» депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський зазначає, що для рекультивації полігону компост категорично не підходить. Натомість підходять інертні матеріали — глина та будівельні матеріали.


«Суть у тому, що сортувальна лінія відбере пластик, папір, можливо, метал, а все інше вони хочуть відправляти в спеціальні камери, де відходи пройдуть дегазацію, їх підсушать, а далі органікою (компостом) хочуть рекультивувати Грибовицьке сміттєзвалище. При зовнішніх чинниках: дощ, сніг, сонце, — компост і далі буде виділяти газ.

Роблять це вони тому, що в червні 2019 року спливає термін угоди про вивіз сміття між Львівською міської радою і Львівською облдержадміністрацією, тому ЛМР хоче продовжити на 6 і більше років експлуатацію Грибовицького сміттєзвалища», — розповів Ігор Муравський. 

Відтак, 25 січня, о 15:00 год., у приміщенні актового залу Личаківської районної адміністрації відбудуться громадські слухання щодо будівництва механіко-біологічного комплексу з перевантаження та переробки твердих побутових відходів у м. Львові, на вул. Пластовій, 13.

varta1.com.ua: Новини