Затримано працівника ТЦК, якй продавав відстрочку за пальне

300 літрів пального

В Одеській області працівника ТЦК викрили на хабарі за видавання довідки, яка відстрочує мобілізацію. Про це повідомила поліція Одеської області.

Працівник ТЦК вимагав з жителя Подільського району винагороду за довідку про бронювання від мобілізації. Зловмисник хотів отримати 300 літрів пального або вартість цього пального у грошовому еквіваленті. У разі відмови погрожував чоловікові відправленням на фронт.

Зловмисника затримали під час оборудки передачі заздалегідь підготовленого ним тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та отримання 15 тисяч гривень.

Громадянин, якому військком створював штучні перешкоди та вимагав винагороду, працює на підприємстві критичної інфраструктури і мав законне право на відстрочку. Проте зловмисник переконував чоловіка, що видавання цієї довідки залежить саме від нього.

Слідчі повідомили фігурантові про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди.

Працівникові ТЦК загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт