Затриманого на хабарі посадовця міськради Львова взяли під варту й відсторонили від посади

1069367-zasudili-suddyu-na-10-rokiv-za-habar-hto-vin-ta-za-scho-hotiv-groshey
1069367-zasudili-suddyu-na-10-rokiv-za-habar-hto-vin-ta-za-scho-hotiv-groshey

За процесуального керівництва прокуратури області, слідчі Нацполіції Львівщини, за оперативного супроводу обласного Управління захисту економіки, затримали начальника управління фінансового контролю департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради, який цьогоріч, 5 березня, отримав 8 тис грн неправомірної вигоди (1 % від суми договору підряду).


Про це пише прес-служба прокуратури у Львівській області. 


За ці гроші посадовець зобов’язувався не чинити перешкод підприємству у погодженні документації з приводу проведення ремонту ділянки дороги у Львові.


06.03.2019 р. затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14 — ч. 3 ст. 368 КК України (пропозиція, обіцянка або одержання неправомірної вигоди службовою особою).


На даний час до суду подано клопотання про обрання фігуранту міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення від займаної посади.


Довідково: санкція статті передбачає покарання від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а також конфіскацією майна.

varta1.com.ua: Новини