Завдяки «CNN» встановлено особу росіянина, який розстріляв двох цивільних на Київщини (фото)

Стрілянина у беззбройних чоловіків сталася 16 березня під Києвом

Фото: "CNN"

Бучанська прокуратура Київської області завдяки репортажу телеканалу «CNN» встановила особу російського військового, який розстріляв у березні двох цивільних українців на Київщині.

Фото: скриншот з відео "CNN"

Як пише «CNN», підозрюваним є Микола Сергійович Соковіков, йому висунуто звинувачення в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством.

Фото: "CNN"

Видання зазначає, що вперше повідомило про це в травні після отримання ексклюзивного відео з камер спостереження. Російські солдати, які потрапили на відео, вбили неозброєних українських мирних мешканців. Цей воєнний злочин трапився в березні біля автосалону в селі Мрія, поблизу Києва, коли російські війська намагалися захопити українську столицю.

фото: CNN

На записі з камер чітко видно, як двоє солдатів стріляють кудись поряд із підприємством, яке вони щойно захопили. Інші відеозаписи інциденту свідчать, що їхньою ціллю були двоє неозброєних цивільних, яких застрелили в спину відразу після, здається, спокійної розмови з окупантами.

«Загарбники, переконавшись у тому, що мирні люди не становлять для них ніякої загрози, дали можливість їм піти. Як тільки потерпілі відійшли на декілька метрів, підозрюваний разом з невстановленим військовослужбовцем підступно відкрили вогонь із автоматичної зброї їм у спину», — розповіли раніше в Офісі генпрокурора.

«CNN» раніше ідентифікувала жертв. Один із них був власником пограбованого дилерського центру, чия родина не хоче називатися. Другий — Пляц Леонід Олексійович, 68-річний чоловік, працював там сторожем.

За даними прокуратури, Соковіков разом із іншим невстановленим військовослужбовцем завдали мирним мешканцям щонайменше 12 вогнепальних поранень. Росіяни були частиною групи солдатів, які потім розграбували підприємство та завантажили викрадені речі в автомобіль з літерою «V» і надписом «Танковий спецназ Rus».

На додаток до вбивства, відео з камер спостереження демонструє ще більше непрофесійної поведінки групи з п’яти російських солдатів, які вживають алкоголь і виголошують тости.

Як саме був ідентифікований цей військовий злочинець, у прокуратурі не повідомляють.

Але «CNN» зазначає, що для цього могла бути використана технологія розпізнавання обличчя.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також