Завершено перший етап розмінування Ірпеня: правоохоронці показали залишені окупантами «трофеї» (ФОТО)

Протипіхотні міни, саморобні вибухові пристрої і цілий арсенал різноманітних боєприпасів

Фото Національна поліція України
Спеціалісти профільних служб перевірили місця базування армійців рф і ведення активних бойових дій, покинуті бойові позиції та всі вулиці міста, а відтак лише вибухотехніки Нацполіції вилучили понад 3000 вибухонебезпечних предметів. Про це Голова Національної поліції України повідомив сьогодні, 8 квітня.
 
Весь світ побачив наслідки перебування російських військових на Київщині і ті звірства, які армійці вчиняли щодо мирних людей.
 
Тож після звільнення від окупантів робота поліцейських насамперед була спрямована на посилення там поліцейської присутності для патрулювання, зачистки від диверсійно-розвідувальних груп, реагування на всі повідомлення громадян і на допомогу місцевим мешканцям. Але не менш важливим завданням було і є розмінування звільнених селищ і міст.
 
«Зведений загін вибухотехніків Нацполіції спільно із піротехніками ДСНС одразу приступили до зачистки, адже військові рф залишили після себе тисячі небезпечних «сюрпризів». І це не лише боєприпаси, які не вибухнули, і сховки боєкомплекту, а й спеціально встановлені розтяжки і замінована техніка», — повідомив Голова Національної поліції України.
 
За словами Ігоря Клименка, лише в Ірпені вибухотехніки Нацполіції вилучили понад 3000 вибухонебезпечних предметів. А це — авіаційні бомби, залишки оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер», протитанкові ракетні комплекси, касетні боєприпаси, протипіхотні міни ОЗМ-72, снаряди до гармат, мінометні міни, автоматичні гранатомети, саморобні вибухові пристрої та набої різного калібру. Усі ці предмети будуть знищені у спеціально відведеному місці і вже ніколи не нестимуть небезпеку мирним жителям.
«І сьогодні ми можемо говорити, що завершено перший етап розмінування Ірпеня: в місті зачищено місця базування армійців і ведення активних бойових дій, покинуті бойові позиції та вулиці. Наступним етапом розмінування буде зачистка від небезпечних предметів житлового фонду міста», — зазначив глава Нацполіції.
 
Фото: Нацполіція України

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також