Завтра Львів попрощається з бійцем 80-ї ОДШБр, спортсменом Максимом Котом

Полеглий Герой був неодноразовим переможцем чемпіонатів Львівщини і призером та фіналістом чемпіонатів України з боксу

 

У четвер, 30 травня, Львів попрощається з військовослужбовцем Максимом Котом, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну.

Як повідомляє ЛМР, чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Максим Кіт (16.11.2001-25.05.2024) Львів’янин.

Навчався у Гімназії «Провесінь» Львівської міської ради. Згодом здобув освіту у Державному навчальному закладі «Львівське вище професійне училище торгівлі та сфери послуг».

Після завершення навчання працював у будівельній сфері міста Львова. Захоплювався спортом, зокрема, футболом. Був неодноразовим переможцем чемпіонатів Львівщини і призером та фіналістом чемпіонатів України з боксу. За словами близьких, був винятково наполегливим, сміливим та цілеспрямованим.

Після початку повномасштабного вторгнення російської федерації за власним бажанням підписав контракт із ЗСУ. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави на Донеччині у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Читайте також: у бою на Харківщині загинув загинув екс-гравець «Ниви», захисник з Львівщини Роман Сорока.

У Максима Кота залишилися дружина, батьки, сестра, племінники та хрещена донька.

varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук

Читайте також