«Зберігати обличчя» путіну, на що натякають окремі партнери, вже пізно — Резніков

Також Олексій Резніков з депутатами Бундестагу обговорили подальшу підтримку ЗСУ

ФОТО: Олексій Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що «зберігати обличчя» президенту росії володимиру путіну, на що досі натякають окремі партнери, вже пізно.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Після звірств та злочинів в Бучі, Бородянці, Ірпені, Маріуполі... Ми захищаємо свої землі, боремося за свободу, захищаємо весь європейський континент. Давайте просто разом переможемо ворога», — сказав Олексій Резніков.

Міністр зазначив, що від ФРН та Нідерландів наша держава отримала САУ “PzH-2000", а також Німеччина надала Україні протитанкові комплекси, переносні зенітно-ракетні комплекси, автомобільну техніку, медичне обладнання та засоби індивідуального захисту військовослужбовців.

«У нас є певний прогрес. Однак у рамках двосторонньої співпраці ми зацікавлені у прискоренні постачання озброєння та військової техніки з вашої країни. Це зміцнило б наші Сили оборони», — зазначив Резніков.

Він також прокоментував втрати ворожих військ, ймовірні подальші дії кремля в Україні та загрози з території білорусі.

«Ворог втратив понад 30 000 своїх солдат в Україні. Понад 90 000 росіян — поранені. Дуже багато зниклих безвісти. Російське керівництво багатьох окупантів видає як «загублених», щоб не виплачувати грошові компенсації родинам», — наголосив міністр.

Резніков зазначив, що агресор прагне вийти на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, а також ставить завдання щодо утримання та забезпечення сухопутного коридору з окупованим Кримом, блокування морських комунікацій України у Чорному морі. «У свою чергу, територію Білорусі використовує для нанесення ракетних ударів по Україні. Ми робимо все, щоб обороняти усі потенційно загрозливі напрямки», — сказав міністр.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний обговорив з генералом Міллі звільнення України від окупантів.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також