Зеленський заявив, що Україна могла б вже завершити війну

Для цього треба отримати доступ до всієї тієї зброї, якої країна потребує

Президент України Володимир Зеленський заявив, що держава б уже завершила війну, якби отримала доступ до всієї тієї зброї, якої потребує. Про це голова держави сказав у відеозверненні.

Україна б уже повернула мир та звільнила територію від окупантів.

«Якби ми отримали доступ до всієї тієї зброї, якої потребуємо, яка є у наших партнерів, яка співставна зі зброєю, яку використовує Російська Федерація, ми б уже завершили цю війну. Ми б уже повернули мир і звільнили нашу територію від окупантів», — сказав Зеленський.

Він наголосив, що перевага українських військових — у тактиці та у мудрості, що цілком очевидно.

«Саме тому я буквально в кожному контакті з лідерами демократичного світу, в усіх переговорах, в усіх інтерв’ю наголошую на простій істині — це несправедливо, що Україна і досі змушена просити про те, що у партнерів роками зберігається десь там на складах», — наголосив президент.

Він додав, що якщо партнери мають зброю та боєприпаси, які потрібні Україні зараз, то цей їхній моральний обов’язок — допомогти захистити свободу, врятувати життя тисяч українців.

«Якби ми отримали у перший же тиждень війни те, що отримуємо зараз, користь для України, для свободи в Європі була б більшою, я впевнений. І якщо ми отримаємо прямо зараз те, що у деяких партнерів заплановано для передачі Україні найближчими тижнями, це дозволить врятувати життя тисяч людей», — повідомив Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також