Зеленський, Ердоган та Червоний Хрест наголошують на негайній евакуації з Маріуполя

Туреччина готова евакуювати людей суднами

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив своєму українському колезі Володимиру Зеленському, що евакуацію мирного населення з Маріуполя «потрібно організувати».

Під час телефонної розмови з президентом Зеленським у неділю Ердоган сказав, що «потрібно організувати евакуацію поранених і мирних жителів з Маріуполя, де ситуація з кожним днем ​​стає все сумнішою».

У неділю у «Twitter» Зеленський повідомив, що «напередодні» розмови Ердогана з президентом Росії Володимиром Путіним він наголосив турецькому лідеру «необхідність негайної евакуації мирного населення з Маріуполя, включаючи «Азовсталь», і негайного обміну військовими».

Заяви лідерів двох країн перегукуються із закликом Міжнародного комітету Червоного Хреста в неділю надати «негайний і безперешкодний гуманітарний доступ» до Маріуполя, щоб могла відбутися евакуація мирного населення.

Раніше Туреччина запропонувала евакуювати людей, які перебувають у місті, на суднах. Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив журналістам на початку квітня, що країна може «надати підтримку суднам для евакуації з Маріуполя».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також