Зеленський хоче частину тимчасово окупованих територій повернути дипломатичним шляхом

Президент розповів, які речі змусять росію розпочати переговори з Україною

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський вважає можливим завершити бойові дії на території України вже до кінця 2022 року. Для цього, зокрема, українці повинні залишатися такими ж об’єднаними та мати удачу, а міжнародні партнери вчасно поставляти військову допомогу, повідомляє «Дзеркало тижня».

«Якщо наша держава буде об’єднаною, такою, як зараз. Якщо потужна зброя буде йти від наших партнерів нам вчасно, і якщо удача і Бог будуть на нашій стороні, то ми зможемо багато речей зробити до кінця цього року. Я впевнений, можемо завершити військову частину цієї війни», — заявив він.

Голова держави наголосив, що міцність самої України та об’єднаність світу навколо неї змусять РФ сісти за стіл переговорів. Цьому також будуть сприяти перемоги нашої країни в певних напрямках чи окремих операціях. 

За словами Зеленського, це створить міцну позицію для України, з якою можна говорити з росією. Перемовини стануть фінальною стадією війни РФ проти нашої держави.

Крім цього, Зеленський висловив надію, що частину тимчасово окупованих територій вдасться повернути дипломатичним шляхом. Він уточнив, що це зменшить кількість жертв, однак потребуватиме більше часу.

«Ми, може, одразу все не повернемо. Деякі речі повертаються на полі битви, для цього нам потрібно технічно бути забезпеченими. Коли ми будемо технічно забезпеченими, ми будемо деокуповувати наші території. Але деякі території нашої землі, напевно, хотілося б у це вірити, ми повернемо дипломатичним шляхом», — сказав президент України.

Як повідомлялося, у США готуються визнати війну росії проти України актом геноциду.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також